Skip to main content
Uncategorized

Årets kok havde droppet drømmen om at være kok, men så …

Årets Kok havde
droppet drømmen om
at være kok, men så gik hans krop i stå

”Jeg kunne ikke engang
vælge, hvilke bukser
jeg skulle tage på.”

Uro i privatlivet og en konkurs var tæt på at slå kokkedrømmen i stykker hos Bjarke Jeppesen, der gik ned med flaget, da han forlod branchen. Hans comeback til kokkefaget kulminerede, da han i år vandt prisen som Årets Kok.

Hvis smilene på restaurant Treetop i Vejle er lidt bredere end normalt i disse dage, så forstår man det godt. Guldet er nemlig regnet nede over restauranten den seneste tid.

I marts vandt restaurantens chefkok, Bjarke Jeppesen, titlen som Årets Kok, og ved samme lejlighed vandt Andreas Kobs Laursen prisen som Årets Tjener – senere på måneden kunne han også lade sig kåre som Nordens Bedste Tjener. Magnus Lund vandt samtidig prisen for Bedste Kokkeelev.

Det er første gang, at en restaurant kan prale af det:

”Det er vi sindssygt stolte af, og vi kan da også godt mærke, at der bliver booket ekstra mange borde i øjeblikket. Det gør det lige lidt sjovere at gå på arbejde,” forklarer Bjarke Jeppesen.

Opgav drømmen
Bjarke Jeppesen vurderer, at han har brugt langt over to hundrede timer på at forberede sig til årets kokkekonkurrence, men titlen som Årets Kok er ikke bare en anerkendelse af ekstremt hårdt arbejde og talent.

Det er også kulminationen på et comeback til branchen, som han i 2010 sagde farvel til. En arbejdsgivers konkurs og uro i privatlivet førte til, at årets guldvinder forlod branchen og i stedet valgte at tage en Hf-eksamen og begynde at læse til fysioterapeut.

”Det var faktisk helt fint, og jeg var glad for studiet, men en dag gik min krop simpelthen bare i stå, da jeg skulle af sted. Jeg kunne intet udover at ligge på sofaen og glo ud i luften. Jeg kunne ikke engang vælge, hvilke bukser jeg skulle tage på.”

Bjarke Jeppesen indså hurtigt, at noget var rivravruskende galt og søgte derfor hjælp hos en psykoterapeut. Efter nogle intense samtaler fandt de sammen frem til årsagen:

”Jeg havde forsøgt at lave om på mig selv for at tilpasse mig andres ønsker, og det kunne min krop ikke håndtere. Den ville have, at jeg skulle gøre det, jeg elsker, og det er at være kok.”

LÆS HELE HISTORIEN HER
bjarke på Treetop restauranten i vejle

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.