Skip to main content
Uncategorized

Treetop-kok tror på VM-guld

Treetop-kok tror på VM-guld

Efter at have vundet guld til EM for kokke, jagter Phillip Nilsen fra Treetop, Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant, nu guldmedaljen til Bocuse d’Or, det uofficielle VM for kokke.

For to måneder siden løftede Phillip Nilsen pokalen efter at have sejret til Bocuse d’Or Europe, som er det uofficielle EM for kokke.
Her var Phillip Nilsen en del af det vindende tomands-team som assistent for den tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svendsgaard.

Inden han til august begynder på et halvt års intensiv træning forud for Bocuse d’Or – det uofficielle VM for kokke – i Lyon i januar 2025, er han nu tilbage i Treetop.Her glæder han sig over, at han har bidraget til den guldregn, der i år er drysset ned over gourmetrestauranten:
“Treetop er en fantastisk arbejdsplads med en rigtigt høj gastronomisk standard, og det er fedt for mig at medvirke til, at restauranten får fortjent anerkendelse og opmærksomhed.

Jeg er samtidig virkeligt glad og stolt over at have vundet Bocuse d’Or Europe, for alene det at deltage i konkurrencen har stået for mig som et uopnåeligt mål, siden jeg begyndte på kokkeuddannelsen,” fortæller Phillip Nilsen.

Femte guldmedalje til Treetop
Udover Phillip Nilsens EM-sejr i marts har hans Treetop-kolleger i samme måned vundet tre guldmedaljer til Danmarksmesterskaberne for professionelle kokke og tjenere. Det historiske resultat blev toppet med en fjerde guldmedalje, da Danmarks bedste tjener fra Treetop kort efter også blev kåret som Nordens bedste. Dermed har restauranten indtil videre i alt høstet fem guldmedaljer i år.

”Ligeså meget kunst som mad”
Den 22-årige kok nyder at være tilbage i Treetop efter syv måneder med konstant træning forud for Bocuse d’Or Europe:
“Det er dejligt at lave rigtigt mad til rigtige gæster igen. Når vi træner til Bocuse d’Or, handler det jo mindst lige så meget om kunst som om mad.”
Det kommer også til udtryk i de mange måneders træning forud for konkurrencen:
“De første tre måneder træner vi garniturer med mange forskellige grøntsager, så vi har en plan for det, uanset hvilke retter vi skal lave til konkurrencen. I første omgang handler det udelukkende om udseendet – altså om at frembringe små kunstværker af grøntsagerne, og først når vi er tilfredse med det æstetiske, går vi i gang med at finde ud af, hvordan vi tilbereder det, så det også smager rigtigt godt.”

DOWNLOAD HELE PRESSEMEDDELELSEN

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.