Skip to main content
MunkebjergPresse

Femte guldmedalje til Munkebjerg Hotel

Femte guldmedalje til Munkebjerg Hotel

Guldregnen over hotellet fortsætter, efter at en af Munkebjergs receptionistelever har vundet DM i Skills

“Jeg har det fantastisk og er så stolt af min egen præstation. Det har været en surrealistisk oplevelse, for jeg vidste godt, at jeg havde en chance for at vinde, men inderst inde har jeg ikke turdet tro helt på det.”

Det er en “utroligt glad” Sofie Karoline Tams, der fortæller, hvordan det er at være hende, efter at hun lørdag vandt DM i Skills for receptionistelever.
DM i Skills er Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelserne, hvor landets dygtigste EUD-elever indenfor 47 forskellige fag dyster mod hinanden.

Femte guldmedalje på en måned
Sofie Karoline Tams guldmedalje er den femte, der indenfor blot en måneds tid går til en medarbejder fra Munkebjerg Hotel.
Til Danmarksmesterskaberne for professionelle kokke og tjenere vandt medarbejdere fra Treetop, Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant, både DM-guld for kokke, tjenere og kokkeelever. Et historisk resultat, der blev yderligere historisk, da Danmarks bedste tjener fra Treetop også blev kåret som Nordens bedste. Sofie Karoline Tams havde med andre ord en hel del at leve op til ved DM i Skills, men hun føler, at det lykkedes for hende at vende det til en styrke:
“Det lagde da et lidt større pres på mig, men jeg tror faktisk, at det var med til at gøre mig mere skarp.”

17 opgaver på tre dage
Til DM i Skills i Roskilde fik Sofie Karoline Tams og de øvrige receptionistelever over tre dage opgaver indenfor 17 forskellige områder af receptionistfaget. Der var ikke kun tale om de mere klassiske funktioner som reservation af hotelværelser, ind- og udtjekning af gæster og behandling af klager – en af opgaverne bestod for eksempel i at lave et oplæg til, hvad hoteller kan gøre for at blive mere bæredygtige og en anden i at lave et program for et par, der ønskede en aktiv cykelferie i Danmark.
For 26-årige Sofie Karoline Tams er det vide spænd af opgaver samtidig udtryk for, at receptionistfaget er “superspændende og med masser af afvekslende udfordringer:”

“Jeg er så stolt over, at jeg med min deltagelse og sejr i DM i Skills har fået mulighed for at vise mit fag frem og fortælle omverdenen, at det rummer så meget andet end blot at tjekke gæster ind og ud.”

Sølvmedalje til kokkeelev
Sofie Karoline Tams var ikke den eneste fra Munkebjerg Hotel, der deltog i DM i Skills – det samme gjorde Jeppe Hansen, der er kokkeelev i Munkebjerg Hotels Panorama Restaurant. Med en sølvmedalje sluttede Jeppe Hansen næstøverst på podiet i DM i Skills.

Videre til EuroSkills
Der er nu mulighed for, at Sofie Karoline Tams som vinder af DM i Skills går videre til europamesterskaberne, EuroSkills. Det afgøres senere af et fagligt udvalg, om receptionistfaget skal repræsenteres ved EuroSkills, som næste år afholdes i Herning. Men lige nu er Sofie Karoline Tams mest fyldt af glæden over sejren i DM i Skills:
“Sejren betyder helt vildt meget for mig. Ikke kun fordi jeg har arbejdet så hårdt for den, men især fordi der ligger så stor anerkendelse af mine færdigheder i den. Det har allerede givet mig en større, faglig selvtillid, kan jeg mærke.”

DOWNLOAD PRESSEMEDDELELSE
Sofie Tams guldmedalje i DM i skills
DM i skills. Danmarks bedste receptionistselev

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.