Skip to main content
MunkebjergPresse

Det handler om miljøet og medarbejderne

DET HANDLER OM MILJØET OG MEDARBEJDERNE

– MEN DET HANDLER SELVFØLGELIG OGSÅ OM GÆSTERNE

PureTechs innovative koncept er udviklet i et samarbejde mellem en tysk og en dansk virksomhed – og resultatet er næsten for godt til at være sandt. Men også kun næsten. For med en dokumenteret skånsomhed over for miljøet er PureTechs rengøringsmidler i samarbejde med en særlig overfladebehandling i stand til konstant at holde vira, bakterier og skimmel nede. Både på den korte og den lange bane.

Det er sådan set ikke nogen stor udfordring at finde rengøringsmidler, som kan fjerne skidt, møg, bakterier og skimmel. Udfordringen kommer derimod, når der ytres ønske om, at rengøringsmidlerne på samme tid skal være skrappe over for skidt, men milde over for alt andet: miljøet og ikke mindst de mennesker, der bruger rengøringsmidlerne eller skal opholde sig i de områder, hvor der er blevet gjort rent.

– Det er her, at PureTech kommer ind i billedet, for vores produktportefølje er baseret på bionedbrydelige rengøringsmidler, som resulterer i et mærkbart sundere arbejds- og indeklima. Samtidig er produkterne både CO2-neutrale og 100 procent bionedbrydelige, fortæller Kim Friis, der er administrerende direktør i PureTech.

Virksomheden distribuerer de tyske rengøringsmidler i Danmark, Sverige og Norge, og har samtidig udviklet et særligt koncept, som effektivt vinker farvel til vira, bakterier og skimmel på den lange bane.

ARBEJDSGLÆDEN HAR FÅET GODE KÅR

PÅ MUNKEBJERG HOTEL

Marina Hindbo, der er oldfrue på Munkebjerg Hotel, har stået i spidsen for at drifte det nye koncept og de nye produkter fra PureTech. Hun har fra første dag oplevet enorm stor tilfredshed med de nye rengøringsmidler

At indkøringen af det nye rengørings-koncept fra PureTech har været en stor succes og hele indsatsen værd, det er Marina Hindbo slet ikke i tvivl om.

Hun er oldfrue på Munkebjerg Hotel, og hun har gennem mere end et år vænnet sig – og sine medarbejdere – til at håndtere de miljøvenlige rengøringsmidler fra PureTech.

– Jeg vil faktisk sige, at jeg allerede fra første dag fik positive meldinger fra mine medarbejdere. De kunne mærke på åndedrættet, at der var sket noget, og det er altså ret vildt. Det siger jo også lidt om, hvad der er i de produkter, som vi tidligere har brugt, fortæller Marina Hindbo.

Hun erkender, at der var en naturlig skepsis i forhold til produkterne og konceptet fra PureTech, fordi det næsten lød lidt for lovende.

– Altså det er jo lidt en anden proces, hvor vi indimellem skal bruge mere knofedt, som man siger. Og når man går fra et koncept, der er passet til gennem flere år, og pludselig skal gøre tingene på en helt anden måde, jamen så vil det da skabe lidt murren i krogene.

Jeg indrømmer også gerne, at jeg også selv var lidt skeptisk. Men det har der altså ikke været grund til overhovedet, understreger Marina Hindbo.

RENGØRING HELT UDEN

hokus pokus

– Der er ikke noget hokuspokus over hverken vores produkter og koncept, selv om man godt kunne forledes til at tro det. Det handler meget om den særlige sammensætning, som vores rengøringsmidler har. Og så handler det selvfølgelig om den måde, som vi bruger de forskellige produkter på, understreger Kim Friis, hvis virksomhed siden begyndelsen af 2021 har samarbejdet med Munkebjerg Hotel.

Helt konkret, så bliver stort set alle indvendige overflader på hotellet behandlet en til to gange årligt med produktet Titano®. Der er tale om en væske, som er baseret på naturlige mineralsalte.- Ved hjælp af en elektrostatisk proces sprøjter vi Titano® på en overflade, hvor der så bliver dannet en helt usynlig hinde, som ikke er mere end 10 til 20 mikrometer tyk.

Det gør vi på fliserne i badeværelserne primært imod skimmel samt på håndvaske og i toiletkummer for at holde et meget højt hygiejneniveau. Men vi gør det i store træk på alle overflader, fordi hinden er med til konstant at nedbryde al uønsket mikrobiologi såsom bakterier, vira og skimmel, forklarer Kim Friis.

EN VEDVARENDE BEDRING

i indeklimaet

– Vores produkt er udviklet specielt til at erstatte en lang række rengøringsmidler, som ikke har nær samme grad af miljøvenlighed som vores.

Man mærker hurtigt en stor forbedring i arbejdsmiljøet, når man skifter over til vores produkter. Der er mindre irritation for de medarbejdere, som håndterer rengøringen, men der er også helt generelt bare en langt bedre luftkvalitet med PureTech-produkterne. Alle siger, at det er meget bedre at arbejde med, påpeger Kim Friis.

Med de to produkter har virksomhederne nu en helt unik mulighed for at gøre op med bakterier og vira – og samtidig skabe et langt bedre og mere sundt arbejdsklima.

– Det tredje ben i det her koncept er så, at vi hele tiden arbejder med at måle og dokumentere, at der er en vedvarende bedring både i effektiviteten af rengøringen, men også i indeklimaet og tilfredsheden blandt medarbejderne. Og dét er der, pointerer direktøren.

Læs mere om produkterne på PureTechs website.
Her er der blandt andet dokumentation og yderligere information.

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.