Skip to main content
Uncategorized

Weekendperle: Gourmetophold i skoven gør godt

Weekendperle – Gourmetophold i skoven gør godt

17 SERVERINGER OG 9 VINE

23. marts 2024. FyensStiftstidende.

Treetop Restauranten er lidt af en gemt gastronomisk perle. Restauranten ligger i Munkebjerg Hotel ude i en skov tæt på Vejle, og køkkenchef Bjarke Jeppesen har i den grad forstået at koble de klassiske omgivelser sammen med en eksklusiv spiseoplevelse.

Ude i en skov sydøst for Vejle ligger et hotel. Her har det ligget siden 1967. Stedets historie går dog længere tilbage. Til dengang turen herud blev foretaget i hestevogn.

Min ledsager og jeg ankommer i bil. Vi er blevet inviteret til at opleve et gourmetophold, med alt hvad det indebærer – som for eksempel fri adgang til pool-loungen og entrébillet til kasinoet. Det er dog restaurantoplevelsen på Treetop, der slår mest ud på vores forventningsbarometer.
…………….

Vores måltid begynder i vinkælderen. Omgivet af vinflasker bag tremmer – 650 forskellige aftapninger, lyder det på hjemmesiden – og med en intim omend fotofjendtlig belysning er det den perfekte ramme at påbegynde den kulinariske rejse. 17 serveringer og 9 vine.

Her i kælderen lægger vi ud med et glas årgangschampagne fra Charles Gardet Millésime på overvejende chardonnay. En 2006’er med noter af brioche og abrikos i næsen, fyldig mousse og blød finish.

Første godbid er en smagfuld bisque på strandkrabbe.
– Sådan lige til at få varmen på, som vores tjener udtrykker det.

Kælderen holder en konstant temperatur på 17 grader.

Køkkenchef Bjarke Jeppesen, der tiltrådte som ny styrmand i køkkenet i begyndelsen af 2023, tropper op og fortæller om filosofien bag maden: lokale råvarer, bæredygtighed og det gode håndværk.

Samtidig præsenterer han de næste tre snacks: gigasøsters fra Rømø i egen skal med fløde, smagt til med soja og skilt med en olie på citrontimian; blåmusling fra Vejle Fjord, serveret på pinde med lidt chili, purløgscreme, ditto blomster og hasselnødder, og endelig en sprød maltpude fyldt med tatar af krondyr – skudt ved Varde Ådal – jordskokkechips, estragoncreme og kaviar fra Gastro Unika på toppen.

Alle tre elegante og sindssygt velsmagende.

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN PÅ FYENS.DK
fasan sorte hvidløg og svampe og havgus fra Arla unika

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.